Wie zijn Herman en Igor?

“Igor is als een storm geboren en het is alleen maar erger geworden!”  denkt Herman terwijl hij bezorgd naar de lucht om  zich heen kijkt. Herman zucht diep. Dan, heel in de verte, ziet hij een stip aan de horizon.

De stip wordt groter en ineens ploft de stip als een jonge zilvermeeuw naast Herman neer. “Herman, Herman, bij de visafslag is de vloot binnengekomen. Vol vette vis en garnalen!”    Herman draait zich van Igor af en steekt zijn snavel pinnig omhoog. “Ben je boos?” vraagt Igor verbaasd. “Nee Igor, ongerust. Ik was on-ge-rust!” antwoordt  Herman. Igor kijkt verbaasd: “Ik wilde alleen maar weten of er al vis binnenkwam…”


Herman is een volwassen zilvermeeuw- man. Hij houdt ervan een beetje te mopperen. Een beetje boos te zijn. Als je op een zonnige stranddag aan Herman zou vragen: “ Vind jij het vandaag ook zulk mooi weer? “ Dan antwoord Herman vast en zeker: “ Mwah. Maar eens even kijken hoe het blijft tot vanavond!”


Igor is een jonge ,  trotse zilvermeeuw. Hij woont samen met Herman. Jonge zilvermeeuwen moeten altijd al vroeg het nest van hun papa en mama verlaten. En Igor vond het maar koud en eenzaam zo alleen op het waddenstrand. Gelukkig vond hij Herman. Igor is bijna altijd vrolijk. Hij is vaak verliefd en hoopt ooit een SuperMeeuw (soort van Superman / ninja-held) te worden. Tip: als Igor boven je vliegt zet dan een pet op. Je komt er vanzelf achter waarom ik je deze tip geef.