Speur jij mee met Thom en Femke?


LAUWERSOOG - Ken je Thom en Femke al? Deze tweeling van 9 jaar uit Paesens-Moddergat is een eigen detectivebureau begonnen. Samen met de meeuwen Herman en Igor beleven ze mooie avonturen die staan beschreven in de boekjes van het Altijd Wad Pad. Deze keer gaan ze in de winter op vakantie met hun ouders naar camping it Dreamlân bij Kollumerpomp, waar Femke droomt over de liefde: Waar de zon opkomt, volgt mijn hart.


Start bij Staatsbosbeheer
Het leuke van de boekjes van het Altijd Wad Pad is dat je dezelfde route kunt afleggen als Thom en Femke in het verhaal. Hiervoor is zelfs een speciale app ontwikkeld. In het verhaal over het Lauwersmeer gaan Thom en Femke met een gids van Staatsbosbeheer Lauwersoog op pad om sporen te zoeken. Sporen vertellen namelijk het verhaal van de natuur… 


Zout, zoet en zeearend
De boekjes van het Altijd Wad Pad zijn niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leer je in dit boekje onder andere waarom de sluizen in 1969 zijn geplaatst bij Lauwersoog, waarom het zoute water zoet werd en welke bijzondere vogels, landdieren en planten in het gebied leven. Wist je bijvoorbeeld dat er plekken zijn waar je een zeearend kunt spotten?


Zoutkamp en zeehondencentrum
Tijdens hun avonturen komen Thom en Femke op plekken waar je zelf ook naar toe kunt gaan. Zo kun je een bezoek brengen aan het klimpark Waddenfun, de Doezoo en het Wierenmuseum. In Zoutkamp kun je lekker vis eten en ook bij de haven van Lauwersoog is het een gezellige drukte. Vanuit Pieterburen kun je wadlopen en je kunt daar het Zeehondencentrum bezoeken waar zieke zeehonden worden opgevangen. 
Tot slot nog een belangrijke tip van de tweeling: Soms kun je mee met verzorgers van Pieterburen om zeehonden terug te brengen naar zee. Kijk op de site van het Zeehondencentrum of vraag ernaar bij de balie.

Lauwersmeer: Waar de zon opkomt, volgt mijn hart
Ben je benieuwd naar de boekjes van het Altijd Wad Pad waarin je alles kunt lezen over de avonturen die Thom en Femke beleven op jouw vakantieplek? En vind je het leuk om je ouders rond te leiden langs dezelfde plekken als in het verhaal? Ga dan snel naar een VVV of een andere toeristische organisatie in Fryslân, waar de boekjes gratis voor je klaarliggen. Voor de bijbehorende routes kun je hier de app downloaden.