Help jij Thom en Femke bij hun zoektocht naar de Granaet van Dokkum?

DOKKUM - Ken je Thom en Femke al? Deze tweeling van 9 jaar uit Paesens-Moddergat is een eigen detectivebureau begonnen. Samen met de meeuwen Herman en Igor beleven ze mooie avonturen die staan beschreven in de boekjes van het Altijd Wad Pad. Zo gaan ze in Dokkum op zoek naar de supergrote garnaal (granaet). Die schijnt gestolen te zijn.

Start bij museum
Het leuke aan de boekjes van het Altijd Wad Pad is dat je dezelfde route kunt afleggen als Thom en Femke in het verhaal. Hiervoor is zelfs een speciale app ontwikkeld. In Dokkum begint de tweeling het Altijd Wad Pad samen met heit en mem bij het Dokkumer museum (Admiraliteitshuis). Zij krijgen hulp van een stadsgids die hen onder andere leidt langs het mooie, oude stadhuis van Dokkum. Daar tegenover is de vaart te zien is waar de Granaet volgens de verhalen zit vastgeketend aan een ketting…

Verdwenen stad
De boekjes van het Altijd Wad Pad zijn niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leer je dat Dokkum vroeger aan zee lag. Dat was handig voor handelsschepen, maar ook voor oorlogsschepen en schepen van de zeerovers. Ook ontdekken Thom, Femke, Herman en Igor hoe het nu precies zat met de ‘verdwenen stad’ in de buurt van Dokkum, waar nu het vakantiepark Esonstad te vinden is. Verder kom je meer te weten over de Waddenzee en de zeehonden die hier – nadat ze in Pieterburen zijn genezen - worden vrijgelaten.

Vrolijke besjes
Het boekje eindigt weer in Dokkum, waar Thom en Femke onder andere langs het wapen van Dokkum lopen, de geneeskrachtige Bonifatiusbron bezoeken en tot slot de bijzondere moerbeiboom met ‘vrolijke besjes’ bij de Martinuskerk zien. De grote vraag is of ze de Granaet van Dokkum nog zullen vinden. Of hebben ze daar jouw hulp bij nodig?

route dokkum 

 

Waar zijn de gratis boekjes en app verkrijgbaar?

Kun je niet wachten om de boekjes van het Altijd Wad Pad te lezen over de avonturen die Thom en Femke beleven op jouw vakantieplek? En vind je het leuk om je ouders rond te leiden langs dezelfde plekken als in het verhaal? Ga dan snel naar een VVV of een toeristisch informatiepunt of een toerisme ondernemer waar de boekjes gratis voor je klaarliggen. Voor de bijbehorende routes kun je hier de app downloaden.