Help jij Thom en Femke de Waddenkust te beschermen?


PAESENS-MODDERGAT - Ken je Thom en Femke al? Deze tweeling van 11 jaar uit Paesens-Moddergat is een eigen detectivebureau begonnen. Samen met de meeuwen Herman en Igor beleven ze mooie avonturen die staan beschreven in de boekjes van het Altijd Wad Pad. Deze keer blijven ze dicht bij huis. Zo gaan ze naar museum ’t Fiskershúske en ze leren van alles over het Wad.


Wadlopen
Het leuke van de boekjes van het Altijd Wad Pad is dat je dezelfde route kunt afleggen als Thom en Femke in het verhaal. Hiervoor is zelfs een speciale app ontwikkeld. In het verhaal over het Wad gaan Thom en Femke wadlopen. Ze ontdekken dat ze nooit zelf mogen wandelen op het Wad, dat is levensgevaarlijk. Voordat ze gaan wadlopen moeten ze dan ook op zoek naar een betrouwbare waddengids. In het boekje van het Altijd Wad Pad staan tips voor wadloopgidsen.

Eb en vloed
De boekjes van het Altijd Wad Pad zijn niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leer je in dit deel onder andere het verschil tussen eb en vloed, je krijgt uitleg over vogels en je ontdekt waarmee mensen die aan zee wonen hun geld verdienen. Het heeft in elk geval iets met de zee te maken… Eén ding wordt in dit boekje in elk geval duidelijk: de Waddenkust is een bijzondere en belangrijke plek op aarde!

Museum ‘t Fiskershúske
Tijdens hun avonturen komen Thom en Femke op plekken waar je zelf ook naar toe kunt gaan. Zo kun je net als de tweeling naar museum ’t Fiskershúske gaan om te zien hoe de vissers uit Moddergat vroeger leefden. Je kunt er ook een polsstok lenen. En vergeet niet een bezoek te brengen aan het Vissersmonument op de dijk. Het monument is gemaakt als eerbetoon aan de 83 vissers die omkwamen in een zware storm in 1883.

Waar zijn de gratis boekjes en app verkrijgbaar?
Ben je benieuwd naar de boekjes van het Altijd Wad Pad waarin je alles kunt lezen over de avonturen die Thom en Femke beleven op jouw vakantieplek? En vind je het leuk om je ouders rond te leiden langs dezelfde plekken als in het verhaal? Ga dan snel naar naar de VVV of een andere toeristische organisatie in Fryslân, waar de boekjes gratis voor je klaarliggen. Voor de bijbehorende routes kun je hier de app downloaden.